Het gemeentebestuur verlengt de bestaande erfpacht met KFC Wezel Sport voor de pleinen A en B gelegen langs de Moresnetlaan. Dat besliste de gemeenteraad op 12 oktober.

Daarnaast wordt met KFC Wezel Sport ook een nieuwe erfpacht afgesloten voor het voormalige voetbalplein van vzw KWB Voetbal Wezel. Ook dit veld ligt langs de Moresnetlaan.

Het gemeentebestuur is eigenaar van de sportvelden gelegen langs de Moresnetlaan. Twee velden worden gebruikt door KFC Wezel Sport. Eén veld werd gebruikt door vzw KWB Voetbal Wezel.

Het ledenaantal van KFC Wezel Sport groeit. Ondertussen gebruikt de club ook het plein van vzw KWB Voetbal Wezel als trainingsveld.

Afsluiten erfpachtovereenkomsten

De erfpachtovereenkomst met KFC Wezel Sport voor de pleinen A en B eindigt op 16 december 2020. De erfpacht wordt verlengd. Deze vangt aan op 17 december 2020 en eindigt op 17 maart 2049.

Voor het voormalige voetbalplein van vzw KWB Voetbal Wezel sluit het gemeentebestuur een nieuwe erfpachtovereenkomst af met KFC Wezel Sport. Deze vangt aan op 17 maart 2022 en eindigt op 17 maart 2049.

Door de overeenkomst kan KFC Wezel Sport in ruil voor een kleine vergoeding de accommodatie ook in de toekomst blijven gebruiken en beheren en is de toekomst van de club verzekerd.

Meer info: dienst patrimonium, 014 33 08 35, landmeter@gemeentemol.be